Droge huid gezichtLast van een rode, jeukende en gevoelige droge huid in uw gezicht? Dit kan een droge huid zijn. Verzorg uw gezicht middels de hier genoemde oplossingen. Veel Nederlanders kampen met dit huidprobleem. Uw droge huid maakt te weinig huidvet aan in uw gezicht en raakt daardoor uitgedroogd en geeft schilfers af. Het kwaaltje komt vooral voor bij vrouwen. Ongemakkelijk, maar gelukkig is het euvel te verhelpen.

Oorzaken droge huid gezicht

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken die een droge huid in het gezicht kunnen veroorzaken. Zo kan het bijvoorbeeld gewoon komen door het weer. Vooral in de winter kampen veel mensen met een droge huid. De luchtvochtigheid is laag en de symptomen worden verergerd door uitzonderlijke temperaturen en wind. Ook kun je een tekort aan Vitaminen A of B hebben, wat de vochthuishouding in de huid in de war brengt. Verder kan een uitgedroogde huid in het gezicht veroorzaakt worden door medicijnen (zoals bijvoorbeeld roaccutane), beautyproducten of eczeem. Bovenal kun je voor droge huid genetische aanleg hebben.

Verzorging droge huid gezicht

Koop altijd producten die gemaakt zijn voor een droge huid. Vaak denk je dat een gewoon middeltje ‘wel kan’, maar die producten zijn niet voor niets speciaal voor een droge huid gemaakt. Koop het liefst producten die termen als voedend of hydraterend bevatten. Verder moet je je gezicht zo min mogelijk met water wassen. Warm water is nog minder goed voor je gezichtshuid. Een andere tip is consequent te zijn in je huidverzorging: haal cosmetica voor het slapen van je gezicht af en reinig je gezicht tweemaal per dag. Droog je huid goed af na het spoelen of reinigen.

Toch is een goede remedie tegen jeukende uitslag in je gelaat toch wel de dagcrème. Je huid wordt dagelijks door vele externe factoren beschadigd en veroudert bovendien. Bij veroudering raken steeds meer huidcellen inactief en slijten snel. Huidcellen sterven af en wordt er minder talg en zweet aangemaakt door de klieren. Bovendien heeft een droge huid tekort aan vet en vocht en beschadigt gemakkelijk.Door wassen met zeep en UV-straling kan de huid nog droger worden.

Een dagcrème zorgt voor de productie en groei van nieuwe huidcellen door extra vetzuren toe te voegen aan de huid. Smeer deze crème met regelmaat en je huid gaat veel zachter en rustiger aanvoelen. Het belangrijkste is dat je zoekt naar een crème die specifiek past bij jouw huid. Dit hangt niet af van de prijs maar van de ingrediënten van de crème.

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 6.3/10 (31 votes cast)
Droge huid gezicht, 6.3 out of 10 based on 31 ratings

Droge huid tags

acne allergie arts babyhuid bacterieën behandeling buik creme douchen droge droge huid droog eczeem gevoelig gezicht hond huid huidaandoening jeuk kloofjes krabben kwetsbaar olie ontsteking parasiet plekken puistjes reinigen rood schilfers schurft scrubben talg temperatuur verzorgen verzorging vet vocht voeten warm winter wond zalf ziekten zuur

CategorieënOver Droge huid

  • Droge huid
  • Droge Huid
  • Gerelateerd
  • Privacy Policy