Baby droge huidBaby’s hebben een kwetsbaardere huid dan volwassenen. De bovenste huidlaag is nog niet volgroeid en dus raakt het babyhuidje sneller geïrriteerd, verdroogd of beschadigd door bacteriën, de zon, regen en wind. Een droge babyhuid is bovendien zeer vatbaar voor ziekten omdat de zuurmantel ontbreekt.

Verzorging droge huid baby

Baby’s hebben vooral vaak last van droge huid op hun buik en gezicht. Deze kwaal kan het gevolg zijn van allergie, zoals bijvoorbeeld eczeem, wat schilfers en rode vlekjes veroorzaakt. Kies voor behandeling van droge huid altijd verzorgingsproducten die de babyhuid op een zachte manier reinigen. Dit zijn speciale babyproducten die zowel verzorgen als beschermen.

Badderen tegen droge huid

Om de droge huid baby goed te verzorgen kunt u het beste een paar druppels geschikte badolie in het badwater van 36 of 37 graden doen.Geschikte badolie is olie op basis van natuurlijke en zuivere olie die zich goed vermengt met het water. Het best kun u de badolie niet in combinatie met zeep gebruiken. Dit is zowel slecht voor de huid van de baby als dat het de werking van de olie vermindert. Enkele minuten baden is voldoende. Na het baden kunt u de baby het best met een katoenen luier afdrogen, omdat die meer water opneemt dan een handdoek.

Droge huid baby voorkomen

Als u naar buiten gaat met uw baby kunt u uw kleine het best insmeren met wat huidcrème, wat de (droge) huid beschermt tegen de weersomstandigheden. Om de babyhuid in de zon te beschermen is het verstandig een zonnebrand met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Laat uw baby echter nooit in de volle zon zitten!

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Baby droge huid, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Droge huid tags

acne allergie arts babyhuid bacterieën behandeling buik creme douchen droge droge huid droog eczeem gevoelig gezicht hond huid huidaandoening jeuk kloofjes krabben kwetsbaar olie ontsteking parasiet plekken puistjes reinigen rood schilfers schurft scrubben talg temperatuur verzorgen verzorging vet vocht voeten warm winter wond zalf ziekten zuur

CategorieënOver Droge huid

  • Droge huid
  • Droge Huid
  • Gerelateerd
  • Privacy Policy